WAT EN VOOR WIE?

WAT EN VOOR WIE?

VAN SCHROOT TOT ROESTVAST STAAL

Roestvast staal is niet meer weg te denken uit onze omgeving. Onder andere in de voedingsindustrie, farma-en chemiesector vindt dit edele metaal zijn toepassing. Daarnaast krijgt het een steeds prominentere plaats in de bouwwereld met name in interieurontwerp, als constructie-bevestigingsmateriaal als bekleding….

Men spreekt van roestvast staal als een ijzer-koolstoflegering min. 10,5% chroom en max. 1,2% koolstof bevat. RVS is corrosiebestendig door de beschermende oxidelaag en zeer sterk. Er bestaan verschillende soorten RVS, elk met hun specifieke kenmerken en toepassingen. Daarom is de selectie van het juiste staaltype van groot belang.

Aperam Stainless Europe produceert door het smelten van schroot en nodige walsbewerkingen en warmtebehandelingen roest vast staal in platen of coils tot 2 m breedte. Tijdens het koudwalsen van warmgewalste coils wordt de dikte gereduceerd tot 0,5mm en bekomt men een matglanzend oppervlak. Het gloeien en beitsen in zure baden achteraf zorgt ervoor dat de kristalstructuur hersteld wordt en dat de oppervlakte vrij is van (door het gloeien ontstane) oxides.