_MG_8171web
Ilse Dobbelaere
+32(0)9 280 93 46
voornaam.naam@clusta.be
 

       
 

lasersnijden

 

 

 

 

 

 

Om metaalplaat te snijden maakt de metaalsector vaak gebruik van lasertechnologie. Deze technologie laat een grote vormvrijheid toe.  Door het toepassen van nestings kan het materiaal ook optimaal gebruikt worden. Laser kan staalplaat tot 25 mm snijden. Het hogesnelheidssnijden realiseert zeer hoge snijsnelheden in dunne plaat. De laser snijdt zelfs buizen en profielen waardoor interessante buisverbindingen mogelijk zijn.

Naast het snijden met laser kunnen metalen producten zoals autocarrosserieën, radiatoren, warmtewisselaars ook gelaserlast worden. Laserlassen kan met een zeer geringe warmte-beïnvloeding aan hoge snelheden en resulteert in zeer fijne lassen. Bij het hybride laserlassen wordt de laserbron gecombineerd met een MIG/MAG lasbron. Hier is de lasnaadvoorbereiding minder kritisch en ligt het rendement nog hoger.

Oppervlaktebehandelingen zoals cladden of harden maken ook gebruik van lasertechnologie.

Met  lasergraveren kunnen onderdelen in productie snel en makkelijk gemarkeerd of geïdentificeerd worden.

Clusta helpt uw bedrijf  graag bij de technologiekeuze. Wij werken nauw samen met verschillende  lasercentra om de haalbaarheid en de optimalisatie van processen uit te testen.

VIS traject "Duurzaam lasersnijden bij KMO's dankzij de nieuwe laserbronnen met hoog rendement"
In Vlaanderen is er een zeer groot aantal lasersnijmachines. Het gros daarvan werkt met een CO2 laserbron. Een fiberlaser is echter veel duurzamer dan een CO2 laser en biedt voordelen op gebied van snijkarakteristieken. Deze ontwikkelingen op vlak van laserbronnen zijn echter nog vrij recent en bij KMO's nog niet doorgedrongen.  Bekendmaking en neutrale advisering rond technologiekeuze dringt zich hierbij op. Daarom voert Clusta  in samenwerking met VITO en KULeuven gedurende 2 jaar dit project uit.
Meer info.
Neem ook een kijkje op www.fibersnijden.be en www.fibercutting.be