aluminium

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aluminium bestaat nog maar sinds 1900 en is ondertussen uitgegroeid tot succesvol metaal voor innovatieve toepassingen. Het materiaal biedt de KMO de mogelijkheid om met vrij lage investeringen nieuwe producten te ontwikkelen. Aluminium heeft een lage soortelijke dichtheid en goede sterkte eigenschappen. Het metaal is bovendien corrosiebestendig, duurzaam, goed geleidend en goed bewerkbaar.

Aluminiumlegeringen worden ontwikkeld om specifieke eigenschappen als extra corrosiebestendigheid of verhoogde mechanische weerstand te bekomen. Afhankelijk van het legeringtype is aluminium goed tot zeer goed te bewerken. Met meer dan 500 soorten kneedlegeringen en ongeveer 150 gietlegeringen is er voor elke toepassing wel een passende legering.

De grote vormvrijheid maakt aluminium zeer geschikt voor decoratieve toepassingen en uiteenlopende producten. Dit materiaal werkt bijzonder inspirerend voor ontwerpers, vormgevers, architecten en constructeurs.

De productie van aluminium is zeer energie-intensief. Maar eens geproduceerd, is het materiaal oneindig recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. Secundair aluminium draagt dus in belangrijke mate bij tot duurzame ontwikkeling. 

Voor geslaagde aluminiumtoepassingen is een correct inzicht in de eigenschappen van de aluminiumlegeringen noodzakelijk. Het materiaal verdient een eigen ontwerp- en verwerkingstraject. Voor al uw vragen op gebied van ontwerpen, implementatie, bewerken en verwerken van aluminium kan u terecht bij Clusta. Wij stellen onze informatie en expertise graag beschikbaar.